MC ATV & Skoterbatterier

MC, ATV och Skoterbatterier

Batterier från varumärken VARTA och Odyssey. Batterierna är gjorda i AGM, Gel eller Frespack format med varierarande ampere mellan 2,3 Ah till 126 Ah. Användningsområden inkluderar MC (Motorcyklar),mopeder, snöskotrar, ATVs, trädgårdsmaskiner, rullstolar, husbilar, marina applikationer samt generella miljöer med höga säkerhetskrav m.fl. Dessa batterier kan även användas som bilbatterier och i vissa entreprenadmaskiner.

Laddning 

Batterier måste vara fullt uppladdade för att ge bästa möjliga effekten. En första laddning samt kontroll innan montering rekomenderas alltid. Samma sak gäller vid batterier som har varit länge stillestående. Rekomenderad laddström är 10% av den nominella kapaciteten i amperer (t.ex. ett 4Ah batteri behöver 0,4A i laddningström)

Förvaring och testning

Felaktig förvaring är en av huvudorsakerna till att ett batteri inte fungerar. Det beror på att sulfat släpps ut när batteriet laddas ur och samlas på blyplattorna och bildar en hård skorpa (korrosion) så att batteriet tappat effekt. Vid förvaring så skall batteriet laddas upp innan för att bevara batteriet. Använd tabbellen nedan för att bedöma laddningsnivån på batteriet

Spänning            Spänning

Freshpack          AGM/Gel          Nivå          Åtgärd

>12,6 V               13,0 V               100%          Ingen åtgtärd krävs

  12,4 V               12,8 V                 75%          Ingen åtgärd Krävs

  12,1 V               12,5 V                 50%          Batteriet måste laddas up

  11,9 V               12,2 V                 25%          Batteriet måste omedelbart laddas up

<11,9 V             <12,0 V                  0%           Batteriet kan inte längre användas

Artiklar 1-32 av 80

Page
per sida
Fallande ordning

Artiklar 1-32 av 80

Page
per sida
Fallande ordning